Ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Την Κυριακή το πρωϊ 19 Ιανουαρίου 2020 ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Μουσείου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Αντιδήμαρχος κύριος Νίκος Πτερούδης, η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Μαίρη Κουκούλη, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων της Αίγινας, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου.

Ευχάριστη νότα ήταν η συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Μουσικού Συλλόγου Μούσα.Η αίθουσα γέμισε κυριολεκτικά από τις χαρούμενες φωνές των μικρών μαθητών και από μουσικές νότες. Υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου κυρίας Ελένης Αθανασοπούλου ακούσαμε να εκτελούνται έργα Χέντελ και Μπάχ από το Τμήμα Εγχόρδων και μέρη από συμφωνίες Μπετόβεν και Μπράμς από το Τμήμα της Φιλαρμονικής.

Ενδιάμεσα το ιδιαίτερα δραστήριο μέλος του Συλλόγου η κυρία Μαίρη-Γαλάνη-Κρητικού απήγγειλε ποιήματα, στίχους και λόγια από τους μεγάλους μια άλλης εποχής όπως Σουρή, Παλαμά, Πολέμη κ.ἀ. συμπληρώνοντας έτσι την πολιτιστική πλευρά της εκδήλωσης του Συλλόγου.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Ελπίδα Θανοπούλου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα. Οι μεζέδες, η πίτα και το ημίγλυκο κόκκινο Αιγινήτικο κρασάκι ζέσταναν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Ήταν όμως αισθητή νοερά η παρουσία του εκλιπόντος Προέδρου μας Κωνσταντίνου Γαλάνη στο χώρο αλλά και στις καρδιές μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με ανταλλαγή ευχών για καλή χρονιά και με τη δική μου εγκάρδια ευχή προς το Σύλλογο Φίλων, για εκδηλώσεις που θα προάγουν όπως πάντα το πολιτιστικό του έργο και θα συντελούν στην προβολή του Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας.